Bislett 50 km - Dagen hvor mange fikk det tøft


RUNNERS OF NORWAY

Vårt medlem @ultrathomas sto på sidelinjen under Bislett 50 km lørdag 20. februar 2016, her er hans skildringer av dagen:

Bislett 50 km er blitt et veldig populært løp de siste par årene og i år var intet unntak. Som i fjor var det to puljer denne dagen. Første pulje med en makstid på 4:20 mens makstiden i andre pulje var rundt 7 timer. Jeg var tidlig ute denne lørdagen og hadde lyst til å følge begge løpene fra sidelinjen som support, crew og støtte for venner og kjente. For en gangs skyld var det veldig deilig og ikke skulle løpe der inne selv om det klødde litt i beina når løpet var i gang. Det å stå på sidelinjen under et slikt løp var utrolig fascinerende og gøy. På nært hold får man oppleve kontrastene underveis i et ultraløp og alle oppturer og nedturer som hører med. Denne lørdagen var intet unntak!

Noe av det som slo meg ekstra hardt denne gangen er hvor utrolig offensive folk var allerede fra starten av. Dette gjaldt i både pulje 1 og pulje 2. Farten var høy og det var svært mange som lå langt foran sine egne skjema allerede etter 10-15 km. Som tilskuer er dette skikkelig kult og jeg ble veldig gira og engasjert i de tøffe guttene og jentene som ga alt i en så tidlig fase av et løp. Men, det er stort men her også. Hvis grunnlaget ditt ikke er bra nok og du åpner over evne kommer du garantert til å få svi for det underveis. Noen var heldige og moste seg selv mens andre fikk smake Bislettmonsterets vrede og ble slukt levende. Enkelte mente det var for varmt, noen hadde ikke hodet med seg mens andre var rett og slett ikke i form. Uansett er det beundringsverdig av samtlige som står på startstreken i et ultraløp. Allerede der har du vunnet!

Det var så mange som kjempet mot seg selv utover løpet og den viljen og råskapen jeg så motiverte meg veldig. "Styrke i motgang" er et begrep fra verden innen mentaltrening. Fire gutter viste virkelig stor mental styrke under gårsdagens knalltøffe 50 km inne på Bislett. Bislettspøkelset slukte som sagt mange løpere og det var mange som fikk det utrolig tøft.  Andreas Gossner var egentlig helt ferdig og ville gi seg allerede etter 15-16 km. Even Nedberg var fullstendig kokt etter 30 km og nektet å fortsette. John Lund med steinansiktet i starten pakket baggen sin og var i ferd med og dra ut av stadion før han plutselig var i gang igjen. Mens Thomas Lindgren hilste på veggen etter 27 km og så ut som en zombie de siste timene. Det å reise seg gang etter gang beundrer jeg virkelig.

Denne lørdagen så jeg mange kvinner og menn som pushet seg selv over grensen til de var i mål. Slikt inspirerer meg veldig og alle de historiene som kommer fra løpet er både fine, rørende, motiverende og ærlige. Glede, latter, tårer, utmattelse og skuffelse gikk hånd i hånd. Jeg liker ultraløpere og livet er litt som en ultra. Det går opp og ned hele veien, kontrastene er store og man kjenner at man lever.

Jeg er helt sikker på at omtrent alle som stilte til start på årets utgave kommer igjen neste år. Det er bare å glede seg, jeg gleder meg i hvert fall veldig.

Se bilder fra Bislett 50 km her:

Resultater finner du her: http://www.bislettstadion.no/bislett-alliansen/arrangementer/bislett-50km/resultater-2016/

 


 • Like 5
  Rapporter Artikkel


Tilbakemeldinger


Ganske riktig Thomas, Bislett har spist meg temmelig brutalt 2 ganger nå men jeg kommer garantert tilbake, for vi gir oss aldri eller hva!?:DOG fortsetter "fremgangen" som I år, går jeg tross alt Sub 4 timer på 4. forsøketxD.

Share this comment


Link to comment
Del på andre sider


Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å legge igjen en kommentar

Opprett en konto

Registrer konto. Det er enkelt!

Registrer en konto

Logg inn

Allerede registrert? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Innlegg

  • Opplever noe av det samme selv. Kan ikke bruke Salomon snowcross.. får vondt i legger og hofter etter kun 2km.. etter 5km er jeg helt ferdig. Da kan jeg ikke løpe lengre pga smerter. Med mizuno asfaltsko løper jeg opp mot 20km uten store problemer
  • Har ikke prøvd det enda, men har planer om å gjøre det i løpet av kort tid.
  • Er det noen her som løper på Zwift? Om du ikke har hørt om Zwift, så er det en virtuell trening- og konkurransearena. Ved hjelp av kompatibel hardware kan man sykle og løpe rundt i en stadig større virtuell verden. Man kan utføre ulike treningsøkter og opplegg, være med på fellestreninger og ulike konkurranser.  Foreløpig ligger løping en god del etter sykling på Zwift. Løpedelen har akkurat hatt offisiell åpning.  Selv syns jeg løpedelen fungerer greit sosialt, mens sykling blir mer til en konkurranse hver gang jeg prøver meg på det. Kanskje det er fordi det er langt flere syklister enn løpere på Zwift foreløpig. Å finne en gruppe med passende nivå når det gjelder løping er foreløpig ikke lett, men det kommer nok etterhvert som flere får øynene opp for muligheten for en avveksling fra kulde og glatt underlag :-) Eksempel på en fellesøkt fra forrige uke:
  • Har du prøvd Zwift running på mølla? De har et års tid hatt mulighet for dette i en "pre-Betaversjon". Men i natt ble Zwift running offisielt kjørt i gang med en serie på tre "Zwift Run Launch Party"-løp. Det har jeg ingen link til foreløpig. Men her er en fra den offisielle lanseringen: Starten på et gruppeløp ser dere omtrent 13 min ut i denne videoen: Ellers så kan man kjøre solo når som helst.
  • Langturer blandet med bakke intervaller (hvis det ikke er for kaldt). Bakke og intervaller bygger kondisjon og utholdenheten noe utrulig. Det er min "favoritt", bakkelp alltså :). Man får raskt bedre utholdenhet og du merker det på langturene også. Lykke til infør Bislett.
 • Runners of Norway støttes av:

 • Blogginnlegg